Uncategorized

Модерните дървени шкафове за баня

Модерните дървени шкафове за баня

Шкафът често е визуалният център на дизайна в банята. Ето защо той има толкова голямо значение. Много хора започват обзавеждането, избирайки перфектния шкаф, а след това оставят той да диктува другите интериорни решения.

 

Но кои са най-големите тенденции при шкафовете за баня?

Едни от най-модерните мебели за баня в момента несъмнено са тези с дървесни елементи. Последните тенденции в интериорния дизайн внасят елементи от природата, неутрални цветове и естествени материали. Белите и сиви цветове, които дълго време бяха предпочитани, бавно излизат от списъка на модерните покрития и се заменят с топли тонове и дървесни акценти.

 

Дървото остава вечната класика в интериора. Дървесните мебели допълват индустриалните, ретро, традиционните и съвременните стилове, като внасят усещане за уют и топлина.

 

Видове дървесни шкафове за баня 

 

Шкафовете от масивно дърво, като дъб или клен, са един от най-популярните избори за интериора. Въпреки устойчивостта на естествения материал, те имат няколко отрицателни черти. Прекомерното излагане на водни пръски и влага може да издуе дървото и да го накара да се изкриви.

 

Друг недостатък на масивното дърво е цената му. В сравнение с други опции за шкафове, естественият материал е значително по-скъп. Ако бюджетът ви за обзавеждане на банята не покрива естествения материал, то потърсете други варианти.

 

MDF е друг предпочитан материал за изработка на мебели. Той е направен от пресована дървесина, но не е устойчив на влага и директно мокрене и често се издува след ползване едва две-три години. Популярен е сред по-бюджетните опции за шкафове.

 

Идеалната повърхност в банята – HPL покритието

 

Напоследък HPL покритието става все по-популярно. То се използва върху различни мебели и имитира дървен материал. Състои се от няколко слоя хартия, импрегнирани със смола, притиснати заедно с комбинирано действие на топлина и високо налягане. Така се създава стабилна и устойчива, текстурирана, непропусклива и хигиенична повърхност. Смолите, включително фенолни или меламинови, действат като лепило.

 

Тези качества на материала го правят особено подходящ за повърхност на мебели за баня. Той е устойчив на драскотини и мокрене, а освен това запазва красотата си във времето.

 

HPL покритието се предлага в различни цветове, текстури и стилове. Най-популярната щампа на покритието е именно имитацията на дървен шкаф. Комбинацията от материалите за изработка и високотехнологичните качества на покритието го превръщат в едно от най-предпочитаните при мебелите за баня.

 

Защо да изберете HPL покритие за вашите мебели за баня?

Когато търсите перфектния дървен шкаф за новата си баня, но не искате да надвишавате бюджета си, изберете иновативното покритие, което ще създаде максимален комфорт и уют във вашия дом. Неговата твърда структура и висококачествени характеристики осигуряват издръжливост, хигиена и перфектен външен вид в едно. Нека да разгледаме някои от предимствата на HPL.

 

Издръжливост и лесна поддръжка

Мебелите с HPL покритие ще запазят своя външен вид за много дълго време, преди да се наложи подмяна. Материалът е устойчив на вода, пара и химикали, с практически неразрушима сърцевина, подходяща за мокри среди. Дървесен шкаф с висококачествено HPL фолио може да издържи до 20 години.

 

Уникален дизайн и разнообразие от цветови опции

Мебелите с HPL покритие се предлагат в богата гама от дървесни цветове. С тях можете да изразите индивидуалния си стил, да създадете усещане за уют и да внесете топли нюанси.

 

Цена 

Може би най-голямото предимство на този материал е неговата цена. Тя е значително по-ниска от тази, която ще заплатите за шкаф, изработен от естествено дърво. Въпреки това издръжливостта, красотата и стила, които ще получите, ще бъдат на високо ниво. Водоустойчивите качества на материала и неразличимото от естествено дърво покритие ще превърнат банята ви в истинско интериорно съвършенство.

 

Разгледайте нашето богато разнообразие от шкафове за баня с HPL покритие.

 

Как се почиства HPL покритието

HPL повърхностите са устойчиви и се почистват лесно – домакинските химически почистващи продукти няма да повредят покритието и могат да се използват върху шкафовете ежедневно.

 

  • Отстранете всякакви повърхностни замърсявания (например прах) с мека, влажна кърпа;
  • Измийте повърхността с разреден почистващ препарат, като избършете с кърпа;
  • Изплакнете обилно с топла вода и подсушете;
  • Използвайте мека четка, за да отстраните всякакви замърсявания в малките пукнатини.

 

Какво да избягвате?

  • Продукти на основата на амоняк;
  • Използването на ацетон.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *