Uncategorized

Видове стъкла при душ кабините – обикновено или лесно почистващо стъкло да изберем?

Видове стъкла при душ кабините

През годините тенденциите в интериора се променят и днес все повече се търсят устойчиви и практични решения за дома, които спестяват време и финанси, докато изглеждат безупречно. Много хора вече замениха душ завесите си с по-предпочитаните стъклени душ кабини, които имат няколко преимущества. Няма съмнение, че стъклената кабина изглежда по-добре от всяко друго приспособление за баня, като например завесата за душ. Въпреки това, поради различните видове и модели, у потребителите често възникват различни въпроси относно душ кабините.

Един от основните засяга издръжливостта. Често изглежда, че стъклата на душ преградите са крехки и трябва да се използват с голямо внимание, за да не счупят. Всъщност това съвсем не е така – стъклата за душ кабини са изработени от калено стъкло, което не може да се счупи или повреди. То е познато и като „безопасно стъкло“, заради свойството си да предпазва обитателите на домакинството при евентуални инциденти у дома – в такива случаи то се разпада на малки парчета, които не могат да предизвикат нараняване.

Ние от Триано използваме само най-висококачествените стъкла за изработката на нашите душ кабини.

Друг важен въпрос е този за хигиената. Душ кабините сами по себе си осигуряват по-чисто и хигиенично пространство – стъклото е не пореста повърхност, което означава, че върху него не могат да растат микроби, докато върху завеса за баня проблеми като плесен и мухъл са често срещани. От друга страна, стъклената душ кабина е изключително лесна за почистване. Отнема само няколко минути, за да накарате стъклото да заблести, вместо да търкате банята с часове всяка седмица.

Какво стъкло да изберем за душ кабината?

Различните видове стъкла, които се използват за изработка на душ кабини, се различава по цвят, покритие, повърхност и дебелина.

Някои от стъклата, между които можете да избирате в Триано:

  • Прозрачно – то е най-популярната опция за банята и е идеално, ако търсите съвременно изглеждаща кабина или стъклен параван. Прозрачното стъкло може да накара банята ви да се усеща по-просторна и да позволи на естествената светлина да преминава през цялото помещение. Ако сте избрали декоративни елементи и плочки за стените си, които искате да виждате постоянно, то прозрачното стъкло е точно за вас.
  • Цветно – можете да избирате между сиво, бронз, зелено и синьо стъкло за душ преграда. Различните разцветки внасят дух на помещението и създават усещане за изпипан интериорен дизайн.
  • Стъкло с орнаменти – то има гравирани фигури и форми, които могат да допълнят дизайна ви. Може да се декорира с различни елементи, според индивидуалните предпочитания на клиента. Ако търсите по-оригинален модел за вашата баня, то това е подходящото стъкло за вас.

 

орнаменти на душ кабини

  • Мат – матираното стъкло има непрозрачно покритие, което предлага повече уединение в помещението. Матовата повърхност може да направи мръсотията по-трудно забележима, което от своя страна е колкото предимство, толкова и недостатък.
  • Лесно почистващо.

Какво е лесно почистващо стъкло за баня?

Това е стъкло за душ, което има усъвършенствано покритие, споено с повърхността, когато е направено. Това трайно предпазва стъклото от вредното въздействие на твърда вода, топлина, влага, остатъци от сапун и почистващи препарати.

 

лесно почистващо стъкло

Дълготрайна прозрачност и лесно почистване с SGG TIMELESS

Ние в Триано имаме тайно оръжие в ръкава си, което осигурява на потребителите ни лесно почистване на душ кабината и дълготрайна прозрачност на стъклата ѝ. Наричаме го лесно почистващо стъкло SGG TIMELESS.

Разликата между обикновено стъкло и лесно почистващо стъкло SGG TIMELESS

Може би се питате има ли значение дали ще изберете обикновено или лесно почистващо стъкло за вашата баня. Отговорът е еднозначен – разликата между двата вида стъкла за душ кабини и паравани е голяма.

антикорознно покритие

Обикновеното стъкло за баня трупа остатъците от варовик, сапуни и препарати върху себе си, като наслояванията могат да се превърнат в трудни за почистване. След определен период от време дори най-силните препарати против варовик не успяват да изчистят стъклото до блясък и да възвърнат оригиналния му прозрачен вид.

Матовите стъклени паравани по-трудно издават замърсяването и върху тях не проличават засъхнали пръски и отлагания. Въпреки това именно невъзможността да забележите нечистотите може да доведе до тяхното наслояване и много трудно почистване в последствие.

От друга страна лесно почистващото стъкло SGG TIMELESS е създадено именно с тази цел – специалното му покритие кара водата да се плъзга по повърхността му мигновено, намалявайки отлаганията на котлен камък и мръсотия. Отлаганията се почистват по-бързо, с много по-малко усилия, в сравнение с необработеното стъкло.

сравнителен тест

Какво представлява SGG TIMELESS

TIMELESS е едностранно обработено стъкло, предназначено за душ прегради и паравани. То се произвежда чрез процес на прецизно високотехнологично магнетронно отлагане на високо-устойчиво покритие от метални оксиди.

Преимуществата на SGG TIMELESS възникват, благодарение на специалното хидрофобно покритие върху стъклото. То е невидимо за простото око, но резултатите са на лице.

Антикорозионният ефект осигурява трайна прозрачност – години наред стъклото е предпазено от корозия, не побелява и запазва привлекателния си естетически вид.

антикорозионен тест

Поддръжката на SGG TIMELESS е лесна и бърза – водата се стича по повърхността на стъклото, без да създава петна и остатъчен варовик по повърхността. Остатъчните следи се почистват много по-лесно, отколкото тези върху необработено стъкло.

Поддръжка на стъклото със специално покритие

Стъклото TIMELESS се почиства бързо и лесно. Препоръчително е редовно да се почиства с мека кърпа, вода или уред за почистване с гумен накрайник. Почистващите препарати са подходящи за употреба върху стъклото, стига те да не съдържат абразивни частици. Избягвайте да използвате и абразивни инструменти за почистване.

Всички наши душ кабини и стъклени паравани за баня могат да бъдат произведени с прозрачно, цветно, матирано или лесно почистващо стъкло.

Изберете най-подходящия модел за вас сред нашето голямо разнообразие от продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *